U bent hier

Business Case

Vanzelfsprekend wil uw organisatie weten wat de toegevoegde waarde is van inclusief werkgeven. Waar liggen de kansen voor uw organisatie? Wat zijn de kosten en de baten als u de doelgroep inzet? Door een business case te maken, start u met realistische verwachtingen, waardoor u later beter kunt anticiperen op mogelijke weerstand. In onze rijk gevulde online bibliotheek met zoekfuncties vindt u veel informatie.

Zoals bij de meeste investeringen gaan ook bij inclusief werkgeven de kosten voor de baten uit. Het inschakelen van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt kan op korte termijn tot een extra tijdsinvestering en extra kosten leiden. Het is dan ook belangrijk om te denken aan de baten (financiële, maar ook andere) op (middel)lange termijn.

AWVN heeft laten onderzoeken of het voor werkgevers mogelijk is een sluitende business case te maken. De brochure over de business case voor werkgevers ‘Arbeidsparticipatie vanuit financieel perspectief’ biedt u praktische en heldere informatie over het maken van een business case.